گروه خبر: چهارمین جلسه کمیته علمی همایش بینالمللی «حضرت حمزه(سلامالله علیه)» در مجتمع امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر رفیعی، در چهارمین نشست کمیته علمی همایش بینالمللی «حضرت حمزه(سلام الله علیه)»، با بیان اینکه در این جلسه، شکل و نحوه برگزاری همایش براساس دیدگاههای مختلف بررسی خواهد شد، اظهار داشت: یکی از این رویکردها این است که در صبح روز اختتامیه، از ساعت 8 تا 12، دو سخنران ویژه و چهار مقاله ارائه و در بعد از ظهر نیز چند پنل تخصصی برگزار گردد.
رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی، با بیان اینکه آیتاللهالعظمی نوری همدانی و آیتالله اعرافی، جزو سخنرانان مراسم اختتامیه همایش بینالمللی «حضرت حمزه(سلامالله علیه)» خواهند بود، خاطرنشان کرد: سخنرانی رئیس جامعةالمصطفی و دعوت از علما، شخصیتها و مراجع، از دیگر مراحل برپایی این همایش خواهد بود.
وی تأکید کرد: معرفی آثار و ارائه محتواهای دانشی، پیگیریهای علمی پیش رو در عین جریانسازی اندیشهای ناظر به شخصیت حضرت حمزه(سلامالله علیه)، از مهمترین دستاوردهای این همایش خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر رفیعی، با اشاره به اینکه پررنگتر شدن نام حضرت حمزه(سلامالله علیه) در شهر برکتآفرین خواهد بود، اظهار داشت: تبلیغات میدانی میتواند تأثیرات بسزایی در جهتدهی به مطالعات تکمیلی جامعه داشته باشد.
رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی برنامه رونمایی از آثار و پخش برنامههای همایش از شبکههای مختلف صدا و سیما را از دیگر حوزههای اجرایی همایش توصیف کرد و با تأکید بر اینکه انتخاب مقالات برتر برای ارائه در صحن همایش، باید به صورت فنی، دقیق و ناظر به بیان خوب باشد، یادآور شد: جاذبه موضوعی باید یکی از محورهای انتخاب مقاله برای ارائه در روز همایش باشد.
وی ایجاد جریان علمی و توجه به سیر اندیشهای و سیره زندگانی بزرگان دین را یکی از اهداف برگزاری چنین همایشهایی دانست و اذعان داشت: نیاز است تا بحث ولایتمداری و دشمنستیزی حضرت حمزه(سلامالله علیه) در انتخاب مقالات ارائهشده در صحن همایش مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی، در بخش پایانی سخنان خود، با بیان اینکه همایش در 14 بهمن، صبح به صورت عمومی و عصر در قالب پنلهای تخصصی برگزار خواهد شد، اذعان داشت: بهرهگیری حداکثری از ظرفیت کمیتههای اجرایی، تشریفات و پشتیبانی، در ارتقای سطح برگزاری همایش بسیار مؤثر خواهد بود.
دکتر صفری فروشانی نیز در ادامه، با بیان اینکه بیش از هفتاد مقاله با تنوع ملیتی و زبانی به دبیرخانه این همایش رسیده است، اظهار داشت: 25 مقاله به صورت سفارشی به همت استادان تدوین شده و در کنار آن، پنج جلد کتاب نیز تدوین و آماده چاپ شده است.
وی، با اشاره به چاپ مقالات منتخب این همایش در مجلات علمی- پژوهشی، اظهار داشت: مقالات به صورت تخصصی، ناظر به حوزه تاریخ، قرآن و سنت، ادبیات و رسانه و نیز منبعشناسی دستهبندی شده است.
عضو کمیته علمی همایش بینالمللی «حضرت حمزه(سلامالله علیه)»، با بیان اینکه برگزاری اختتامیه در نیمروز افضلیت دارد، اظهار داشت: مقالات ارائهشده را میتوان ناظر به بالاترین امتیازات، تنوع موضوعی یا شخصیتمحورانه انتخاب کرد و در روز اختتامیه ارائه نمود.
وی تعیین جایزه به مقالات برگزیده و برتر را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: فیلمنامهنویسی درباره شخصیت حضرت حمزه(سلامالله علیه)، که برگرفته از یافتههای تاریخی است، از دیگر رویکردهای همایش بینالمللی حضرت حمزه(سلامالله علیه) خواهد بود.
عضو کمیته علمی همایش بینالمللی «حضرت حمزه(سلامالله علیه)»، در بخش پایانی سخنان خود، ضمن ارائه گزارشی از مقالات برتر همایش بینالملی «حضرت حمزه(سلامالله علیه)»، به برخی از مقالات برگزیده برای ارائه در صحن اختتامیه اشاره کرد.
در ادامه، اعضای کمیته علمی همایش به بیان دیدگاه و نظرات خود پرداختند:
تاکنون، چهار کرسی علمی- ترویجی با موضوع حضرت حمزه(سلامالله علیه) برگزار شده است.
لازم است پخش زنده از رادیو معارف و در صورت امکان، شبکههای تلویزیونی مورد توجه قرار گیرد.
خلاصه مقالات ارائهشده در همایش حتماً بازبینی شود.
حداقل یکی از طلاب و دانشآموختگان جامعةالمصطفی در صحن همایش ارائه مقاله داشته باشد.
در ارائه مقالات در روز اختتامیه، در عین توجه به تنوع موضوعی، بالاترین نمرات انتخاب و به مقوله بیان روشن و گویا توجه شود.
برای حضور گسترده و پرشور در همایش تدابیری اندیشیده شود.
مقالاتی که ارائه میگردد، باید ناظر به بیان اهداف همایش انتخاب گردد.
با توجه به زحمات گستردهای که صورت گرفته، نیاز است در کنار برنامههای صبح روز اختتامیه، پنلهای تخصصی در بعد از ظهر اجرا و مقالات برگزیده در آن ناظر به اهداف ارائه گردد.
برگزاری پنلهای تخصصی را میتوان یک روز پیش از اختتامیه برپا و گزارش چکیده آن در صحن ارائه نمود.
بعد علمی همایش را با برگزاری پنلهای تخصصی بیش از پیش تقویت نماییم.
انتشار خبرنامه تخصصی در روز همایش، در رساندن پیام همایش بسیار مؤثر خواهد بود.
مقالات ارائهشده، ناظر به اهداف همایش انتخاب، گستره کینهورزی دشمنان اهلبیت(علیهمالسلام) مورد توجه قرار گیرد.
تولید نرمافزار از آوردهها و یافتههای علمی همایش میتواند در تدوین مقالات در سنوات آینده مؤثر باشد.
میتوان نمایشگاهی از کتابها و آثار علمیای که درباره حضرت حمزه(سلامالله علیه) نگاشته شده است، در حاشیه نمایشگاه معرفی و ارائه نمود.
بیشترین تمرکز همایش باید بر ارائه مقالات و برپایی پنلهای تخصصی باشد.
از بانوانی که مقالات فاخری تدوین نمودهاند، برای ارائه در روز اختتامیه دعوت شود.
شاخصترین مقاله دانشپژوهان برای ارائه در صحن اصلی انتخاب گردد.
پیش از برگزاری همایش، نشست خبری با حضور اصحاب رسانه برگزار شود.
پیگیری مسائل اجرایی، نیازمند بسیج بخشهای متعدد است.
برپایی پنلهای تخصصی و ارائه مقالات برتر باید جزو برنامههای اصلی همایش باشد.