خواندنی های تاریخی

نویسندگان: مهدي احمدي اختيار و مرتضي دهقاننژاد؛ قرارداد گمركي ايران و روسيه در سال 131

نویسنده: حجت الاسلام مهدی پیشوایی؛ يكى از پيامبران بزرگ الهى كه در آيه هاى فراوانى از ا

ساواک برخی آثارم را در فهرست کتب ممنوعه جای داده بود

آيت ﷲ محمدتقى مصباح يزدى، يازدهم بهمن ۱۳۱۳، در دامان خانواده اى بسيار متدين و مذهبى در

حجت الاسلام والمسلمین پیشوایی با اشاره به قضایای مطرح شده در حجه الوداع که حجی کامل و ا
جدیدترین دیدگاه ها
نشست «ارزیابی کتاب موسوعه ابن عباس تالیف آیت الله خرسان از جهت روش و محتوا»
نشست «بررسی یک اشتباه تاریخی دربارۀ ازدواج امام جواد(علیه السلام) با أمالفضل»
سر فصل دروس رشته دکتری تاریخ تشیع
سر فصل دروس مصوب وزارت علوم برای رشته دکتری تاریخ تشیع جامعه المصطفی العالمیه
سر فصل دروس رشته دکتری تاریخ اهل بیت
سر فصل دروس مصوب وزارت علوم برای رشته دکتری تاریخ اهل بیت جامعه المصطفی العالمیه
سطح چهار- تاریخ تمدن اسلامی در دوره معاصر
تاریخ تمدن اسلامی در دوره معاصر: احیاء و بازسازی تمدن اسلامی در حوزه علمی – فرهنگی احیاء و بازسازی تمدن اسلامی در حوزه علمی – اجتماعی احیاء و بازسازی تمدن اسلامی در حوزه اقتصادی علوم اسلامی در جهان اسلام دوره معاصر علوم انسانی در جهان اسلام در دوره معاصر تشکیلات و نهاهای اجتماعی با تأکید بر مدیریت نهادهای بین المللی اسلامی در دوره معاصر نهادهای حکومتی مسلمان در دوره معاصر نهادهای آموزشی و پژوهشی در کشورهای اسلامی
غدیر در منابع زیدیه و اسماعیلیه تا پایان دوره فاطمیان
چکیده پایان نامه نام : وصال حسین اف مرکز آموزش عالی: جامعه المصطفی العالمیه - مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) - مدرسه تاریخ و ادیان رشته : تاریخ تشیع مقطع : کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه : غدیر در منابع زیدیه و اسماعیلیه تا پایان دوره فاطمیان استاد یا اساتید راهنما : سید علی موسوی نژاد استاد یا اساتید مشاور: مهدی فرمانیان تاریخ دفاع : بهمن ماه 1388 تعداد صفحات : 149 کلید واژه ها: غدیر – زیدیه - اسماعلییه- فاطمیان-شیعه - سنی
تحقیقات الزامی دوره کارشناسی
1. جغرافیای تاریخی کشورهای اسلامی 2. متن خوانی تاریخی 3. سمینار موضوعات منتخب
تحقیقات الزامی دوره کارشناسی
1. جغرافیای تاریخی کشورهای اسلامی 2. متن خوانی تاریخی 3. سمینار موضوعات منتخب
جدول دروس کارشناسی ارشد تاریخ اهل بیت(ع)
تذكر: 1ـ دروسى كه ستاره ندارد الزامى است. 2ـ عناوينى كه باستاره مشخص شده براى دانش پژوهان اختيارى است كه بايد 10 واحد از آنها را انتخاب و بگذرانند. 3ـ گروه هاى آموزشى مى توانند در صورت ضرورت، دروسى را براى همه يا برخى دانش پژوهان الزامى نمايند. 4ـ گروه هاى آموزشى مى توانند تا سقف 6 واحد دروس پيشنياز زبان پيش بينى و اجرا نمايند
رشته های دکتری
تاریخ تشیع: دوره دكترى تاريخ تشيّع بالاترين دوره تحصيلى تخصصى در زمينه تاريخ تشیّع است كه دانشپژوه این دوره، مجموعهاى هماهنگ از فعاليتهاى پژوهشى و آموزشى را انجام مىدهد و پس از موفقیّت و گذراندن دوره، به اخذ مدرك دكترى نايل مىشود. تاریخ تشیع، اولین دوره دکتری گروه است که با پذیرش 7 دانش پژوه در سال تحصیلی 89-88 شروع شد تاریخ تمدن اسلامی : دوره دكتراى تاريخ تمدن اسلامى بالاترين دوره تحصيلى تخصصى در زمينه تاريخ اسلام است كه فراگير، مجموعهاى هماهنگ از فعاليتهاى پژوهشى و آموزشى را انجام مى دهد و در پايان دوره به اخذ مدرك دكترى نايل مىشود. آزمون تخصصی دوره آموزشی تاریخ تمدن اسلامی برگزار و مواد آموزشی این دوره از نیم سال اول سال تحصیلی 90-89 آغاز می شود
کارشناسی تاریخ اسلام
دوره کارشناسی گروه با عنوان کامل « کارشناسی تاریخ اسلام» با برگزاری آزمون ورودی، دانش پژوه جذب می نماید. دانشپژوهان با گذراندن حدود شصت واحد تخصصي (علاوه بر گذراندن بيش از صد واحد دروس عمومي، حوزوي و مشترك) به فراگيري تاريخ اسلام در سرتاسر جهان اسلام همچون مركز خلافت ايران، مصر و شام، مغرب و اندلس، آسياي ميانه و قفقاز، شبه قاره و جنوب شرق آسيا ميپردازند، علاوه بر آن كه در زمينههاي ديگر تاريخ اسلام همچون شناخت عصر جاهلي، تاريخ پيامبر(ص)، سيره معصومان(ع)، تاريخ تمدناسلامي، تاريخ آموزش در اسلام، تاريخ عثماني، تاريخ صفويه، تاريخ مطالعات اسلامي در غرب، جنگهاي صليبي، تاريخ تشيع، جنبشهاي فكري ديني معاصر در جهان اسلام و جغرافياي تاريخي به گذراندن واحدهايي با عناوينفوقالذكر مشغول ميباشند. در حال حاضر تعداد 46 نفر در مقطع كارشناسي مشغول به تحصيل ميباشند.
مقالات گروه
گروه تاریخ اسلام مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، در سال1379 با هدف ارتقای آگاهی های علمی، پرورش روح تتبع، تحقیق و فراهم کردن زمینه های آموزشی، پیرامون مسائل تاریخی تأسیس شد. در حال حاضر در چهار رشته مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد. فصل نامه سخن تاریخ افتخار دارد زمینه توان مندی دانش پژوهان رشته های تاریخ اسلام، تاریخ تشیع، تاریخ اهلبیت(ع)، تاریخ تمدن اسلامی و تاریخ معاصر جهان اسلام را فراهم آورد؛ به ویژه دانش پژوهان این گروه از کشورهای مختلف بوده و توان علمی خود را هماهنگ نموده اند تا با نگارش مقالات علمی، گامی در راه توسعه علمی در علوم اسلامی بردارند.
معرفی اساتید گروه
بهره مندی از اساتید متعدد در زمینه ها و موضوعات تخصص مختلف از ویژگی های گروه می باشد. این اساتید به تفکیک به صورت هیأت علمی، همکار و استاد مدعو با گروه همکاری دارند. اعضای هیأت علمی گروه به ترتیب حروف الفبا عبارتنداز: 1. جناب آقای محمد الله اكبري عضو هيأت علمي گروه، مسؤل پژوهشکده تاریخ و سیره پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، معاونت پژوهش سابق مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره)، از او يك كتاب با عنوان «عباسيان از بعثت تا خلافت» به چاپ رسيده كه حائز رتبه در كتاب سال حوزه گرديد. وي همچنين داراي مقالات مختلف تاريخي در نشريات معتبر ميباشد. وي از سال 1374 تاكنون در مراكز مختلف حوزوي و دانشگاهي به تدريس مواد مختلف رشتة تاريخ اسلام مشغول ميباشد.
فعالیت های آموزشی
هم اکنون گروه تاریخ، در چهار مقطع «کارشناسی»، «کارشناسی ارشد» ، «دکتری» و «سطح چهار» دانش پژوه جذب نموده و دورههای آن به شرح زیر فعال می باشد: دوره کارشناسی دوره کارشناسی گروه با عنوان کامل « کارشناسی تاریخ اسلام» با برگزاری آزمون ورودی، دانش پژوه جذب می نماید. دانشپژوهان با گذراندن حدود شصت واحد تخصصي (علاوه بر گذراندن بيش از صد واحد دروس عمومي، حوزوي و مشترك) به فراگيري تاريخ اسلام در سرتاسر جهان اسلام همچون مركز خلافت ايران، مصر و شام، مغرب و اندلس، آسياي ميانه و قفقاز، شبه قاره و جنوب شرق آسيا ميپردازند، علاوه بر آن كه در زمينههاي ديگر تاريخ اسلام همچون شناخت عصر جاهلي، تاريخ پيامبر(ص)، سيره معصومان(ع)، تاريخ تمدناسلامي، تاريخ آموزش در اسلام، تاريخ عثماني، تاريخ صفويه، تاريخ مطالعات اسلامي در غرب، جنگهاي صليبي، تاريخ تشيع، جنبشهاي فكري ديني معاصر در جهان اسلام و جغرافياي تاريخي به گذراندن واحدهايي با عناوينفوقالذكر مشغول ميباشند.
معرفی گروه (مقدمه و اهداف)
سیری اجمالی در قرآن کریم ما را به این حقیقت شگفت آور رهنمون می شود که این آخرین کتاب آسمانی، تاکید فراوان بر پندآموزی و عبرت گیری از تاریخ بشریت داردکه در قالب هایی چون بیان تاریخ پیامبران گدشته، شرح احوال امت های پیشین، ذکر قوانین تاریخ در قالب سنت های الهی و بالاخره پرداختن به گوشه هایی از تاریخ پیامبر اکرم(صل الله علیه وآله) متبلور شده است، به گونه ای که نگاه آماری و محتوایی به تاریخ در قرآن بیش از فقه است.
- مقالات دیگر...
- دریافت فایل مجله سخن تاریخ شماره 14
- دکتر نعمت الله صفرى فروشانى مدیر مسئول سایت سخن تاریخ
- زندگينامه علمى دکتر مرتضی شیرودی
- تحلیل تفاوت رفتار سیاسی سیدجمال،آیت الله نائینی و امام خمینی(ره)
- سید مرتضی حسینی شاه ترابی مسئول اطلاعات منابع انسانی سایت سخن تاریخ
- زندگینامه علمی حجت الاسلام سیدقاسم رزاقی موسوی
- سید مهدی هاشمی مدیر فنی سایت سخن تاریخ
- سيد هدايت علي شاه رضوي مسئول بخش ترجمه سایت سخن تاریخ
- سيد محمد علي نوري مسئول ارتباطات سایت سخن تاریخ
- امام خمينى(ره): اتحادملى و انسجام اسلامى
- 6- آغاز بناي شهر بغداد توسط منصور عباسي
- 22-تصرف بغداد توسط شاه عباس صفوي
- 17-تولد شيخ بهائي
- 11-تولد آقا بزرگ تهرانی
- 22-رحلت شيخ طوسي (ره) (موسس حوزة علمية نجف)
- در گذشت مسعودي
- دریافت کتاب الاستشراق و التاریخ الاسلامی
- دریافت کتاب سقیفه
- پایان نامه های تصویب شده
- سفر علمي،كاروانسراي دير گچين
- ...
گروه تاریخ اسلام
دروس و سرفصل ها
معرفی اساتید
پایان نامه ها و تحقیقات
مجله سخن تاریخ
مطالعات تاریخی جهان اسلام
مقالات
دانش آموختگان
سفرهای علمی
آمار بازدیدکنندگان
بازدید این صفحه : 999798 |
بازدید امروز : 1445 |
کل بازدید : 5881500 |
بازدیدکنندگان آنلاين : 9 |
زمان بازدید : 1/4375 |
ورود کاربران
برای استفاده از امکانات سایت مانند ارسال و پیگیری مقالات ، دانلود کتب و نقشه ها و دریافت خبرنامه سایت باید در سایت عضو شده، با نام کاربری خود وارد شوید!