خواندنی های تاریخی

۱۷ آوریل سال ۱۹۱۵ میلادی در جریان جنگ جهانی اول برای نخستینبار از سلاح شیمیایی استفاده

زیباییهای رمضان در هر دوره و زمانهای لطف خاص خودش را دارد؛ آن زیبایی است که از درون ب

منابعی چون «تقویم المحسنین» اثر ملامحسن فیض کاشانی روایت کردهاند که پس از مهاجرت امام

۲۹ شعبان سال ۱۳۲۵ قمری متمم قانون اساسی مشروطه ایران امضاء شد. این متمم خودش اصول بسیار

اواخر شعبان سالگرد شهادت سعیدبنجبیر مفسر قرآن و از اصحاب نزدیک امام سجاد(ع) است که زند
جدیدترین دیدگاه ها
مصاحبه اختصاصی سایت سخن تاریخ با دکتر حسین عبدالمحمدی، دانشیار جامعه المصطفی العالمیه و مدیر گروه تاریخ اهل بیت (ع) :
مصاحبه اختصاصی سایت سخن تاریخ با دکتر حسین عبدالمحمدی، دانشیار جامعه المصطفی العالمیه و مدیر گروه تاریخ اهل بیت (ع) :
مصاحبه اختصاصی سایت سخن تاریخ با دکتر حسین عبدالمحمدی، دانشیار جامعه المصطفی العالمیه و مدیر گروه تاریخ اهل بیت (ع) :
نشست «ارزیابی کتاب موسوعه ابن عباس تالیف آیت الله خرسان از جهت روش و محتوا»
جنبش سیاسی اجتماعی سید محمد صدر در عراق
مرکز آموزش عالی: جامعه المصطفی العالمیه - مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)- مدرسه عالی تاریخ و ادیان رشته: تاریخ اهل بیت(علیهم السلام)/ مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه: جنبش سیاسی اجتماعی سید محمد صدر در عراق استاد راهنما: دکتر قاسم صفری استاد و یا اساتید مشاور: دکتر سید جعفر نوری نام دانش پژوه: سید محمد مهدی نوری تاریخ دفاع: آبان ماه 1388/ تعداد صفحات: 143ص کلید واژه ها: سید محمد باقر صدر، سید محمد صدر، سید مقتدی صدر، جریانهای معاصر، عراق، بیداری اسلامی
شجره طيبه خاندان شهيد صدر
آيت الله شهيد سيد محمدباقر صدر، نسبش با سي و يك واسطه به حضرت امام موسي بن جعفر (ع) منتهي مي شود به اين ترتيب: سيد محمد باقر صدر 1. ابن سيد حيدر 2. ابن سيد اسماعيل 3. ابن سيد صدرالدين محمد
استفاده از تصاویر برای مبارزه با کشیدن تریاک در دوره مشروطه
تریاک از همان روزگاران قدیم در منطقه ما برای کارهای طبی و کارهای دیگر به کار میرفت که این مسأله در تعدادی از آثار کهن و اسلامی ذکر شده است. خشخاش «از اواخر قرن یازده یا دوازده میلادی» در ایران کشت میشد ولی تا اواسط قرن نوزدهم میلادی، دوره حکومت ناصر الدین شاه قاجار، تولید و مصرف آن گسترده نبود.
سرگذشت اولين فرستادههاي لنين به تهران
اولين فرستادههاي لنين رهبر انقلاب اكتبر روسيه و بنيانگذار اتحاد جماهر شوروي به تهران سرگذشت تلخي داشتند. لنين بلافاصله پس از استقرار حكومت بلشويكي تمايل خود را به الغاي كليهي حقوق و امتيازات روسيهي تزاري در ايران و ساير نقاط جهان اعلام نمود و در 19 دسامبر 1917 دولت شوروي «اسدخان اسدبهادر» كاردار ايران در پتروگراد پيشنهاد كرد مذاكره در مورد تخليهي ايران آغاز گردد.
این تصویر پیامبر اسلام(ص) نیست
داستان نقاشی که بحیرای راهب از [حضرت] محمد(ص) در سفری که ایشان به همراه عمویش ابوطالب به شام داشت کشیده، سالهاست همراه با خود تصویر در ایران منتشر میشود. مردم به آن عشق میورزند و در تابلوهای زرین بر دیوار خانه و مسجد و زیارتگاه میآویزند. اما آیا باید آن را باور کرد؟!
كودكستان و دبستان اسرائيليها در ايران
اداره دفتر روابط بينالمللي شماره 42728/767 تاريخ 53/9/3 وزارت آموزش و پرورش كودكستان و دبستان اسرائيليها
10 جمله قصار از مدرس
عاقل تا بصيرت پيدا نكند، سزاوار نيست صحبت كند. 1 * * * خداوند دو چيز را به من نداد يكي ترس و ديگري طمع، هركس با مصالح ملي و امور مذهبي همراه باشد، من هم با او همراهم و الا فلا. 2 * * *
پیام تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه
بر عالمیان رحمت رحمان زهراست در هر دو جهان سرور نسوان زهراست نوری که دهد شاخه ی طوبی از اوست کوثر که خدا گفته به قرآن زهراست سایت سخن تاریخ، فرا رسیدن ایام حزن و اندوه شهادت جانسوز دخت رسول خدا(ص) و همسر امیر المومنین علی(ع) را به تمامی محبان اهل بیت(ع) تسلیت می گوید.
موشه دايان در اصفهان
شماره: 2806/ 312 تاريخ: 41/7/15 موضوع: سفر وزير كشاورزي اسرائيل به ايران ژنرال موشهدايان رئيس سابق ستاد ارتش اسرائيل كه فعلاً وزير كشاورزي آن كشور ميباشد چندي است به تهران وارد گرديده و هفته گذشته ضمن مسافرتي به اصفهان از مدارس يهوديان و همچنين كوي يهودينشين اين شهر بازديد بهعمل آورده و قبل از عزيمت به اصفهان به افتخار وي ضيافتي در منزل نوراله حي عضو انجمن كليميان تهران ترتيب داده شده بود. منبع: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
جریان شناسی تقریب
آنچه می خوانید خلاصه سخنرانی حجة الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در جلسه علمی موسسه پژوهشی فرهنگی فهیم و از سلسله جلسات نظریه پردازی این موسسه است که در روز شنبه پنجم اسفند 1391ش. برگزار شد.
نقش بسترشناسی در تحلیل قیام عاشورا
آنچه در ادامه می آید گزارش سخنرانی دکتر نعمت الله صفری- مدیر محترم گروه تاریخ اسلام مجتمع عالی امام خمینی(ره)- در جلسه ی علمی یکشنبه، سوم اردیبهشت 1391ش در موسسه پژوهشی فرهنگی فهیم است. متن این سخنرانی را با عنوان «نقش بسترشناسی در تحلیل قیام عاشورا» به همراه پرسش و پاسخ های مطرح شده در ادامه مطلب مطالعه کنید.
بیستمین نشست سیره پژوهی/ بایسته های سیره پژوهی (1)
اهم مطالب: وضعیت کنونی سیره پژوهی/ وجود یک عرف ثابت در تعریف سیره/ توجه به علم کلام در سیره پژوهی/ استخراج اصول تاریخ/ نقش دانشمندان رشته های دیگر در سیره پژوهی/ جایگاه سیره پژوهی در علوم دیگر/ استناد به ماده سیره یا روش سیره پژوهی؟ / بهره گیری از علم کلام؛ مقلدانه یا مجتهدانه؟/ مباحث درون مذهبی؛ بن مایه مطالعات سیره ای/ سه مولفه اصلی مباحث سیره ای/ وظیفه سیره پژوهان در شرایط حاضر/ ایراد استفاده از تعاریف غربی/ پایبندی به اصول؛ شرط اصلی مطالعات سیره ای
علل شكست قيامهاي شيعي
مرکز آموزش عالی:جامعه المصطفی العالمیه - مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) -مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ اسلام / مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه:علل شكست قيامهاي شيعي (از سال 65 تا 250هـ) استاد یا اساتید راهنما:محمد الله اكبري استاد یا اساتید مشاور:دكتر نعمتالله صفري فروشاني نام دانش پژوه:محسن شريفي تاریخ دفاع: سال تحصيلي 85 ـ 1384 / تعداد صفحات: 210ص کلید واژه ها:عوامل ـ قيامها ـ شيعيان ـ ناكامي ـ امويان ـ عباسيان.
راه اندازی سطح چهار در رشته های تاریخ اهل بیت(ع) و تاریخ تمدن اسلامی
سطح چهار، عالی ترین مقطع تحصیلی در حوزه های علمیه است که به فقه و اصول اختصاص دارد. با الگوگیری از این روش و برای اولین بار، سطح چهار به شکل جدید و به صورت تخصصی در جامعه المصطفی العالمیه راه اندازی شد. سطح چهار همزمان در گروه های علوم قرآنی، فلسفه و کلام و تاریخ اسلام تأسیس گردید و این سه گروه به جذب و آموزش طلاب پرداختند.
تاريخ به مثابه فرايند انديشه
چكيده اصطلاح «تاريخ جديد» يا «تاريخ جامع» ناظر بر تغيير و تحولي است كه در دو حوزه روش و موضوعات علم تاريخ رخ داده است. البته اين طرز نگاه به تاريخ بيشتر گوياي رويكرد مورخان غربي به مقوله علم تاريخ است. در اين پژوهش سعي برآن است تا با بازخواني آثار موجود مسعودي اثبات شود كه آنچه امروزه به تاريخ جديد موسوم شده كه بارزترين مشخّصه آن تنوع موضوعات و نگاه تحليلي به رويدادهاست، سابقهاي دستكم هزار ساله در تمدن اسلامي دارد. در اين نگارش به رويكردهاي گوناگون مسعودي پرداخته شده است، هم در حوزه روش تاريخنگاري كه نگاهي تحليلي به رويدادها و امور واقع داشته و هم در حيطه موضوعات علم تاريخ كه در اينجا به عمدهترين آن موضوعات از قبيل علوم، جغرافيا، محيط زيست، فرهنگ و اجتماع اكتفا شده است. البته درباره رويههاي نظري وي نيز به اجمال بحث شده است. كليد واژهها: تاريخ جديد، تاريخ جامع، روشهاي تاريخنگاري، تاريخ زيست محيطي، فلسفة نظري تاريخ، تاريخ اجتماعي و فرهنگي، تاريخ علوم و تاريخ جغرافيايي.
دانلود کتاب تاریخ حرکة الاستشراق
نام كتاب: «تاریخ حرکة الاستشراق (الدراسات العربیه و الاسلامیه فی اروبا حتی بدایه قرن العشرین)» مولف: یوهان فوک ترجمه: عمر لطفی العالم مکان نشر: بنغازی- لیبی
متاسفانه بیداری اسلامی، ضد شیعه در حال پرورش است
آیت الله امینی- امام جمعه قم- در دیدار و گفتگوی با دست اندرکاران شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، با اشاره به نحوه تبلیغ تشیع، تاکید کرد: ما بسیار اشتباه میکنیم و تصور میکنیم که با گفتن معجزه و امثالهم می توانیم شیعه درست کنیم، در صورتی که اگر اخلاقی که پیامبر (ص) و دیگر ائمه (ع) داشتند را عرضه کنیم، قطعا اثرگذارتر خواهد بود.
مناسبات خلافت اموي با مسيحيان
مرکز آموزش عالی: جامعه المصطفی العالمیه - مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) - مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ تمدن اسلامی/ مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه: مناسبات خلافت اموي با مسيحيان استاد یا اساتید راهنما:دکتر محمدرضا باراني استاد یا اساتید مشاور:دكتر حميدرضا شريعتمداري دانش پژوه:سيد رحيم سادات هاشمي تاریخ دفاع:تيرماه 1389 / تعداد صفحات: 107ص کلید واژه ها:رابطه، خلافت، امويان، مسيحيان، شام.
جایگاه زن در عصر باستان، اسلام، غرب و جمهوری اسلامی ایران
زن در روزگار پیش از اسلام جایگاه انسانی و اجتماعی شایسته خویش را نداشت. در ایران، یونان و روم باستان و همچنین در عصر جاهلیت عرب، به زنان همچون کالایی بی جان نگریسته می شد. این جوامع، زنان را تنها برای لدت جنسی و منافع و مصالح اقتصادی به خدمت می گرفتند و زنان سهمی در تصمیم گیری ها و برنامه ریزیهای خرد و کلان اجتماعی و حتی خانوادگی نداشتند.
اقتصاد مقاومتی در سیره رسول خدا(ص)؛ بخش دوم
در ادامۀ گفت و گو با دکتر محمد الله اکبری، مدیر پژوهشکدۀ تاریخ و سیرۀ اهل بیت(ع) به بررسی تدابیر رسول خدا(ص) به منظور پیشرفت اقتصادی جامعۀ اسلامی و جلوگیری از آسیبپذیری آن میپردازیم و توجه فرهیختگان محترم را به آن جلب میکنیم. فعالیتهای اقتصادی در آن زمان چگونه بود؛ بیشتر فردی بود یا جمعی؟ ایشان چقدر به مردم میدان میداد تا در فعالیتهای اقتصادی شرکت کنند؟
- مقالات دیگر...
- درآمدی بر شرقشناسی و مستشرقان
- گزارش مجموعه مقالات همایش "ژئوپلتیک نجف"
- فصلى در تاریخنگارى اسلامى: طبقات
- تسلیت گروه تاریخ اسلام به دکتر آینه وند
- تسلیت گروه تاریخ اسلام به دکتر آینه وند
- اصول و بنیادهای عقلانیت در اسلام
- نوزدهمین نشست سیره پژوهی/ دوره بندی تاریخ ائمه
- جريانهاي فكري و سياسي شيعي در پاكستان
- نقش سلطان حسين بايقرا در گسترش فرهنگ و تمدن اسلامي در هرات
- بیستمین نشست سیره پژوهی برگزار می شود
- جلسه دفاعیه « بررسی تطبیقی اصلاحات فرهنگی در افغانستان و ترکیه»
- معرفي كتاب «تجزيه جهان اسلام چرايي و پيامدها»
- نشست علمی بررسی شیعه هراسی در مصر
- نشست «جایگاه و اهمیت سفرنامه نگاری در ایران شناسی»
- انتشار دومین فصلنامه «نامه ایران و اسلام»
- گزارش دفاعیه «بررسی نقش مراکز دینی نجف و قم در بیداری اسلامی»
- جلسه دفاعیه «رسمیت مذهب شیعه در افغانستان»
- تصمیم گیری درباره تأسیس بانک ایده
- وصيت نامه آيتالله العظمي بروجردي
- جلسه دفاعیه «نقش مراکز دینی نجف و قم در بیداری اسلامی»
- ...
گروه تاریخ اسلام
دروس و سرفصل ها
معرفی اساتید
پایان نامه ها و تحقیقات
مجله سخن تاریخ
مطالعات تاریخی جهان اسلام
مقالات
دانش آموختگان
سفرهای علمی
آمار بازدیدکنندگان
بازدید این صفحه : 1038450 |
بازدید امروز : 10875 |
کل بازدید : 6328996 |
بازدیدکنندگان آنلاين : 2 |
زمان بازدید : 1/5469 |
ورود کاربران
برای استفاده از امکانات سایت مانند ارسال و پیگیری مقالات ، دانلود کتب و نقشه ها و دریافت خبرنامه سایت باید در سایت عضو شده، با نام کاربری خود وارد شوید!