خواندنی های تاریخی

حدود ۲۸۰ سال پیش وقتی نادرشاه افشار به زیارت نجف رفت، دستور داد به جای کاشیهای سبز رنگ

نوشته شده توسط عبدالکریم پاک نیا مکتب تربیتی امام عسکری(ع) در دوران خفقان عباسیا

فقه سیاسی شیعه، تقسیم بندی متفاوتی از حاکمین جامعه اسلامی ارائه کرده است. از منظر این ف

این سخنرانی امام موسی صدر اسفند سال 1350 در حسینیه عمادزاده اصفهان در جمع علما و روحانی

جریان مشروعه خواهی را سه مجتهد یعنی شیخ فضلالله نوری، آیتالله خمامی و آیتالله تبریزی
جدیدترین دیدگاه ها
نباید نهادهای فرهنگی و تاریخنگار متهم به مسائل امنیتی شوند
جایگاه علما و بزرگان مدفون در تخت فولاد در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی
سخنرانان: حجت الاسلام و المسلمین مختاری(رئیس مؤسسه کتاب شناسی شیعه) حجت الاسلام و المسلمین ناصری(تولیت بنیاد علمی فرهنگی هاد) زمان: روز یک شنبه، 19 خرداد ماه؛ ساعت، 16 الی 19 مکان: قم، چهار راه شهدا، ابتدای خیابان معلم، مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی.
بررسی تاریخ نگری محمد عابد الجابری
مرکز آموزش عالی: جامعه المصطقی العالمیه –مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ تمدن اسلام/ مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه: بررسی تاریخ نگری محمد عابد الجابری استاد یا اساتید راهنما: استاد مجید کافی استاد یا اساتید مشاور: دکترنصیرکعبی دانش پژوه: سید محمد علی نوری تاریخ دفاع: خرداد1388/ تعداد صفحات: 141 کلید واژه ها: تاریخ نگری –تاریخ نگاری –مکتب –غنیمت –عقیده –ثروت –عقل
بعثت پیامبر(ص) از زبان رسول جعفریان
دکتر رسول جعفریان از جمله محققانی است که با نگارش کتاب "سیره نبوی" و مقالات متعدد علمی، تلاش کرده است تا با مستندات تاریخی نگاهی روشن بینانه از مکتب پیامبر را برای جامعه امروز ما نمایان سازد. او در این راستا تلاش کرده تا انحرافات فکری جامعه اسلامی امروز ایران را نیز یادآور شود.
سیر مطالعاتی پیشنهادی در تاریخ اسلام
چندسالی است که تاریخ اسلام یکی از دروس رسمی حوزه های علمیه شده و رشته تخصصی تاریخ- همچون سایر رشته ها- در حوزه های علمیه دایر است. اما چنانکه روشن است: تحصیل در این رشته و حضور در کلاسهای تخصصی آن، برای همگان مقدور نیست و بسیاری از علاقمندان هستند که به سبب برخی از مشکلات، از حضور در این دوره ها بی نصیب می مانند.
الصحیح من سیره النبی الاعظم(ص)
مؤلف کتاب: سید جعفر مرتضی عاملی محقق و نويسنده برجسته شيعه در سال 1364ق، در جبل عامل لبنان دیده به جهان گشود، در سال 1382 ق. جهت تحصیل علوم دینی به نجف اشرف مهاجرت کرد و پس از شش سال به حوزه علمیه قم منتقل و بيش از دو دهه در اين حوزه پربركت به تحصيل، تدريس و پژوهش پرداخت. از این بزرگوار تاکنون بالغ بر بیست عنوان کتاب منتشر شده است که معروفترین و گسترده ترین آنها کتاب الصحیح من سیره النبی الاعظم(ص) در زندگاني رسول الله(ص) می باشد كه تاکنون تاليف اين مجموعه كه 35جلد مي باشد به پايان رسيده است. چاپ جدید این کتاب در 35 جلد توسط انتشارات دارالحدیث قم عرضه شده است.
روش تحليل سيره نبوي(ص)
چكيده: اين مقاله، از سيره نبوي و راهكارهاي تحليلي آن سخن به ميان آورده و به جاي تأكيد و تمركز بر تاريخ و آموزههاي آن، به «تحليلي تاريخي» روي آورده است تا از پيامد آن بتوان به ژرفاي پرگستره سيره نبوي دست يازيد و بدينسان با نظر به خاستگاه تاريخ تحليلي كه در آن از ضرورت بحث و بررسي در سيره نبوي، از يك سو، و تحليل تاريخي آن از سوي ديگر، سخن به ميان ميرود، بتوان در حد مقدور بر دشواريهاي تحليل تاريخي غلبه كرد.
دانلود کتاب «اطلس السیره النبویه»
نام كتاب: «اطلس السیره النبویه» مولف: شوقی ابوخلیل مکان نشر: دمشق- سوریه ناشر: دارالفکر نوبت چاپ: دوم سال چاپ: 2003م. تعداد صفحه: 337 ص ویژگیها: مصور، رنگی. حجم: 33 مگابایت
معراجنامهها و نگارگریهای معراج در کتابخانه و موزه ملی ملک
«سیدعبدالمجید شریفزاده» نگارگر و پژوهشگر حوزه هنرهای سنتی در آیین گرامیداشت مبعث حضرت محمد مصطفی صلیالله علیه و آله در کتابخانه و موزه ملی ملک، درباره معراجنامهها و نگارگریهای معراج سخنرانی خواهد کرد. «شریفزاده» به ویژگیهای هنری و معنوی نگارههای مرتبط با معراج خواهد پرداخت.
آیا احادیث پزشکی درست است؟
سالهاست موسسه الامام الهادی علیه السلام در قم مشغول تحقیق روی کتابهای شیخ صدوق است و آنچه تاکنون چاپ کرده شامل کتاب المقنع و الهدایه و اخیرا کتاب الاعتقادات صدوق که اثر مهمی است، جزو کارهای خوبی است که در قم تصحیح و نشر میشود. کار دقیق و نهایی است و کمتر نقطه ابهامی در آنها باقی میماند.
تحول نظام قضايي ايران در دوره پهلوي اول
تحول نظام قضايي ايران در دوره پهلوي اول(عصر وزارت عدليه علي اکبر داور 1305 _ 1312) نویسنده: حسن زنديه مکان چاپ: قم تاريخ چاپ: 1392 ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کتاب در هشت فصل تحول در نظام قضايي ايران را در دوره پهلوي اول مورد بررسي قرار داده است.
درنگی در رساله شیخ مفید درباره ایمان ابوطالب(ع)
مسئله ایمان ابوطالب از دیر زمان مورد بحث و گفتگوى دانشمندان اسلامى بوده و از قرون اوّلیه کتابهاى مستقلى تألیف کرده اند از جمله: سعد بن عبداللّه اشعرى قمى(متوفى 301هـ)، ابوعلى کوفى(م346هـ)، ابومحمد سهل بن احمد بن عبداللّه دیباچى، ابونعیم على بن حمزه بصرى تمیمى(م375هـ)، ابوسعید محمّد بن احمد بن حسین خزاعى نیشابورى و شیخ مفید (م413هـ).
امام موسی بن جعفر علیه السلام در دایره المعارف ها
سابقه دایره المعارف نویسی به قرنهای اولیه اسلام بر می گردد، دایره المعارف از نظر معنا مترادف با "موسوعه" ، جامع العلوم" ، "دانشنامه" و " محیط المعارف" است. این گونه کتابها بخش وسیعی از علوم و معارف و دانش بشری را فرا می گیرد.
اتحاد برای پیشرفت و رفرم از بالا
چکیده: اغلب، تصویب نامه انجمن های ایالتی و ولایتی (16 مهر 1341)، رفراندم اصلاحات شاه (6 بهمن 1341) و کشتار طلّاب علوم دینی در مدرسه فیضیه قم (2 فروردین 1342 ه .ش)، از عمده ترین زمینه های قیام 15 خرداد 1342 به شمار آمده است؛
صلابت و مدارا در سیره امام کاظم علیه السلام
یکى از بحثهایى که امروزه مورد توجه گروهى از افراد جامعه قرار گرفته، مساله تسامح و تساهل در دین است. این افراد دودسته اند: الف- مغرضان، کج اندیشان و التقاطى مذهبان که شناخت درستى ازدین نداشته، هرچه به نفع نیات پلید خود باشد، مى پذیرند و با سلاح تسامح به جنگ دین مى آیند.
شرح حال پنج تن از فرزندان امام کاظم(ع)
در مورد فرزندان ذکور امام کاظم(ع)، پژوهشهای درخور توجه انجام نگرفته است. تحقیقات موجود، بیشتر تک نگاری است که این تک نگاری طبیعتاً همه فرزندان ذکور را شامل نیست، بلکه به فرزندان معروف آن حضرت مانند احمد بن موسی(ع)، حمزه، هارون و حسین بن موسی(ع) پرداخته است؛ از این رو سوالات زیادی درمورد آنان باقی می ماند که باید به آنها پاسخ داده شود.
کتابنامه امام کاظم(ع)
فعالیت پژوهشى و فرهنگى درقلمرو زندگى معصومین (ع) یکى از افتخارات نویسندگان و محققان امت اسلامى است. گرچه ابعاد و اعماق زندگى رهبران الهى گسترده تر وعمیق تر از آن است که بتوان به تمام آن راه یافت. مقاله حاضر فهرستى از کتب عربى، فارسى، اردو و ترکى اعم از موجود و مفقود که تاکنون در زمینه زندگى هفتمین خورشید امامت تدوین شده به خوانندگان گرامى تقدیم مى دارد.
اسوه هاي بشريت(7) امام كاظم عليه السلام
هفتمین امام شيعه اماميّه، حضرت موسي بن جعفر(عليه السلام) است که مسلمانان بخصوص شيعيان، او را به دليل حلم و بردباري در برابر معاندين و فرونشاندن غيظ و خشم خويش در مقابل دشمنان لقب کاظم دادهاند، تولّد او به سال 128 هـ .ق در اَبْواء ـ منطقهاي حد فاصل بين مکه و مدينه ـ و شهادت ايشان در بيست و پنجم رجب سال 183 هـ . ق در بغداد در زندان حاکم ستمگر عباسي، هارون الرشيد، صورت گرفته است.
وضعیت تشیع در عصر امام موسی کاظم(ع)
مرکز آموزش عالی: جامعه المصطفی العالمیه- مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)- مدرسه تاریخ و ادیان رشته: تاریخ اسلام/ مقطع: کارشناسی ارشد عنوان پایان نامه: وضعیت تشیع در عصر امام موسی کاظم(ع)(148-183 ه.ق) استاد یا اساتید راهنما: دکتر صفری استاد یا اساتید مشاور: حجت الاسلام والمسلمین مصطفی صادقی نام دانش پژوه: علی حسین نوری اف تاریخ دفاع: بهار 1390 / تعداد صفحات: 171 واژگان کلیدی: امام کاظم(ع)، شیعه، فرهنگ، سیاست، اجتماع، وضعیت و وکالت
غلاف جلد برای کتاب
در گذشته برای حفاظت از جلد نسخه ها گاهی یک حفاظ برای آن ها ساخته می شد که جلد را در آن قرار می دادند. این حفاظ، با نام «غلاف جلد» خوانده می شد. البته باید توجه داشت که ساختن غلاف برای جلد نسخه ها رواج بسیاری نداشته و عمدتاً برای نسخه های نفیس از غلاف جلد استفاده می شد.
مکتوباتی به قلم آیتالله جوادی آملی درباره رسول رحمت(ص)
جلدهای هشتم و نهم «تفسیر موضوعی سیره رسول اکرم (ص)» و کتاب «پیامبر رحمت(ص)» به قلم آیتالله جوادی آملی از سوی انتشارات اسراء منتشر و معرفی شدند.
- مقالات دیگر...
- مکتوباتی به قلم آیتالله جوادی آملی درباره رسول رحمت(ص)
- سال های قبل از 15 خرداد
- احکام حکومتی و خمس
- انتصاب یا انتخاب از دیدگاه امام خمینی (ره)
- کتب عتیقه اهدایی پادشاه افغانستان به به پادشاه انگلستان
- سیره حفاظتی و اطلاعاتی امامان معصوم(ع)
- «تحولات حافظه تاریخی در ایران»
- گزارش تصویری از بیت امام راحل در خمین
- ادبیات مکتبخانهای ایران
- کارگاه متد نقد کتاب در حوزه علوم انسانی
- ده سال تا پانزدهم خرداد
- قرارداد 1907 به روایت مرکز اسناد کتابخانه شورای اسلامی
- بررسی تاريخی تعامل فكری و سياسی اماميه
- گزارش نشست «جامعهشناسی تاریخی بازاندیشانه»
- امام علی(ع) و میانهروی
- نخبه گرایی و عامه گرایی در جنبش های اسلام گرا
- اولین کسی که «حجت الاسلام» نامیده شد که بود؟
- آثار تاريخى محدثان قم تا قرن پنجم هجرى
- گزارش نشست علمی «میراث مکتوب علوی»
- غزوة تبوک
- ...
گروه تاریخ اسلام
دروس و سرفصل ها
معرفی اساتید
پایان نامه ها و تحقیقات
مجله سخن تاریخ
مطالعات تاریخی جهان اسلام
مقالات
دانش آموختگان
سفرهای علمی
آمار بازدیدکنندگان
بازدید این صفحه : 845583 |
بازدید امروز : 40 |
کل بازدید : 4370884 |
بازدیدکنندگان آنلاين : 1 |
زمان بازدید : 4/1406 |
ورود کاربران
برای استفاده از امکانات سایت مانند ارسال و پیگیری مقالات ، دانلود کتب و نقشه ها و دریافت خبرنامه سایت باید در سایت عضو شده، با نام کاربری خود وارد شوید!